50plus

Leeftijd is een van de belangrijkste (en eenvoudigste) criteria waar datingsites op differentieren. Zo zijn er datingsites voor dertigers, voor 40plussers maar de grootste categorie vormen de datingsites voor 50+. Overigens kun je hier als veertiger uiteraard gewoon lid worden, maar de bulk van het ledenaantal is ouder dan 50 jaar. We lichten er enkele bekende datingsites voor 50plus dating uit. Hieronder ook 50plusmatch.nl.

50plusmatch50plusmatch.nl is vermoedelijk de bekendste datingsite voor deze doelgroep. Wat de site onder andere interessant maakt is dat ze inzicht geven in hun leden. Zo is 51% van de leden man, en 49% vrouw. Veel datingsites willen hun man-vrouw-verhouding liever niet prijsgeven. Per maand komen er zo’n 4000 nieuwe 50plussers die op zoek zijn naar een date bij.

In de Fact & Figures is goed te zien hoe de leeftijd verdeeld is. 27% van de date-zoekenden is tussen de 50 en 55 jaar oud. De grootste groep vormt die in de leeftijdscategorie 55 tot 60 jaar. Drie op de tien 50plusmatch-leden valt binnen deze marge. Voor 50plus dating zit je hier dus prima.

Ook wat betreft opleidingsniveau kent de datingsite geen geheimen. Zoals mag worden verwacht zijn de MBO’ers in de meerderheid, maar er zijn ook flink wat hoger opgeleide senioren lid momenteel.

50plus Dating: Seniorengeluk

Een andere grote 50plus datingsite is Seniorengeluk, waar u hier een foto van hun website kunt zien.
50plus datingHelaas geeft deze datingsite wat minder inzage in hun leden. Wel is dit ook een prima mogelijkheid om een 50+ date te vinden. Ook hier is het inschrijven en een profiel maken, net als bij 50plusmatch overigens, gratis. Leuk is om op hun site succesverhalen van oud-leden te lezen. Seniorengeluk heeft geen blogmogelijkheden, daar waar 50plusmatch deze wel heeft. Seniorengeluk is wel geen pure datingsite, want zoals hun ondertitel vermeldt is deze site er ook voor het vinden van vriendschap.

Andere bekende datingsites naast 50plusmatch voor senioren zijn:

– dating-50plus.nl
– vijftigplusdating.nl
– datingsenioren.nl
– 50liefde.nl
– 50plusrelatie.nl

Wat betere reviews en ervaringen van leden van deze datingsites zij te vinden op www.50-dating.nl. Ook Relatieplanet lijkt zich nu op de vijftiger te richten, en vermeldt zelfs op de site het meeste aantal 50+ leden van Nederland te hebben.

Toch heeft ook Parship heeft veel leden die ouder zijn dan 50 jaar. Parship is geen datingsite maar een matchmakingsite, die gebruikt maakt van een persoonlijke test. Het serieuze karakter van de site maakt dat deze populair is onder mannen en vrouwen van 50plus.

Wie kent er nog meer sites voor 50plus dating? Dan kunnen we die aan de lijst toevoegen.

elite dating

50plusmatch