7 redenen waarom je op dit moment geen geschikte date kunt vinden

7 redenen waarom je op dit moment geen geschikte date kunt vinden!

Het is iets heel moois, maar af en toe ook iets wat tot grote frustratie kan leiden. Liefde is prachtig, maar zorgt soms voor paniek. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin je maar geen geschikte datepartners kunt vinden. Zo kan het zijn dat je in een periode zit waarin je eigenlijk weinig contact hebt met mogelijke partners. Dit kan uiteraard zijn dat je er op dat moment weinig behoefte aan hebt, of dat je het te druk hebt momenteel met andere dingen. Echter kan het zo zijn dat je wel graag meer zou willen daten, maar simpelweg niet de juiste kandidaten hiervoor tegenkomt. Daarover gaan we het vandaag wat uitgebreider hebben en gaan we erachter komen waarom het soms zo moeilijk is om geschikte date kandidaten te vinden. Een aantal mogelijke redenen zullen worden behandeld waarom het zo is dat je niet die geschikte date kunt vinden

1. Ogen openhouden

De meeste mensen hebben een gedachte dat je potentiële dates tegenkomt op vaste plekken. Denk hierbij bij uitgaan, verjaardagen of wat dan ook. Belangrijk is juist om op tal van andere plekken je ogen op te houden voor mogelijke dates. Denk hierbij aan het openbaar vervoer of een van de vele andere situaties waarin je onbekende of bekende mensen tegenkomt. Houdt je ogen niet non-stop op je mobiel gericht, maar kijk mensen eens aan of maak een praatje. Dit geeft je niet altijd direct een date op, maar levert wel meer sociaal contact op, dus meer contacten en tevens meer zelfvertrouwen om die ene eens wel mee uit te vragen.

2. Kom op de juiste plekken

Dit is niet tegenstrijdig met de vorige reden, maar kan een mogelijke reden zijn waarom jij geen geschikte date kunt vinden. Ga jij bijvoorbeeld alleen naar de plekken waar je dezelfde mensen tegenkomt of waar sociaal contact niet zo makkelijk is, dan is het vinden van een potentiële date moeilijk. Kies er daarom eens voor om ergens naartoe te gaan wat iets verder uit je standaard ritme en comfortzone ligt. Zo ontmoet je nieuwe mensen en doe je nieuwe ervaringen op waarvan je kunt leren. Doe dus een kleine actieve stap door eens op nieuwe plekken te komen.

3. De juiste mensen

Naast dat het belangrijk is om op de juiste plekken te komen, is het waarschijnlijk nog belangrijker om de juiste ‘doelgroep’ op te zoeken. Ga je voornamelijk naar plekken waar je niet de mensen tegenkomt waar je op valt, dan is de kans gewoon lager dat je net die interessante persoon tegenkomt. Zoek je een hoog opgeleid iemand, sportief iemand, bepaalde leeftijd, bepaalde voorkeur of wat dan ook. Kom dan naar de plekken waar dit type mensen naar toe gaan.

4. Te weinig nieuwe sociale contacten

De meeste mensen herkennen het wel. In je jonge jaren ontmoet je ontzettend veel nieuwe mensen en heb je tevens veel vrije tijd voor sociale contacten. Wordt je ouder en krijg je een baan, dan ontmoet je in de meeste gevallen te weinig nieuwe mensen. Belangrijk is om hier actief een stap in te nemen. Ga eens een keer wat doen met mensen die je niet zo goed kent of ga op een verjaardag eens met iemand praten die je niet kent. Zo leg je nieuwe contacten en vergroot je je netwerk.

5. Bang of veeleisend

Waar ook veel mensen last van hebben is dat ze soms te veeleisend zijn, iemand te snel afschuiven of simpelweg niet het lef hebben om een stap in de goede richting te nemen. Vaak vormen wij mensen ons een mening of oordeel binnen enkele seconden over iemand. Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat dit uiteindelijk niet klopt of met de tijd bij jezelf veranderd. Kijk dus niet te kritisch, aangezien iedereen mankementen of minpunten heeft. Probeer hierin ook weer niet door te slaan en blijf wel vol zelfvertrouwen. Dit is bepalend voor de eerste indruk. Wees niet bang om een blauwtje te lopen, hier leer je van.

6. Zoek andere singles

De zesde reden klinkt misschien logisch, maar is meer gericht op het zoeken van andere singles om dingen mee te doen. Ben je bevriend met mensen die allemaal in een relatie zitten, dan kan dit behoorlijk vervelend aanvoelen. Ga daarom met andere singles dingen doen. Zo voel je je niet alleen een stuk gemakkelijk, maar bezit je ook meer zelfvertrouwen. Voel je je op je gemak dan ben je lekker jezelf. Mensen die dat zien en geïnteresseerd zijn, vallen dan voor jou als persoon. Dit zijn dus geschikte dates.

7. Online dating

Niet altijd is er een specifieke reden aan te wijzen of is er een combinatie van redenen waarom je geen geschikte date kunt vinden. Een simpele en effectieve manier om meer potentiële dates tegen te komen is het doen van online dating. Denk ook aan apps. Veel mensen gebruiken dit en je vindt hier simpelweg veel mensen die voldoen aan je wensen. Daarnaast zijn beide partijen op zoek naar een date, wat het makkelijker maakt in de communicatie. Let wel op dat je een duidelijke en goede foto hierbij kiest en even kort wat spontaans over jezelf vertelt.

Nog andere redenen?

Heb jij als bezoeker van get-a-date nog goede tips over het krijgen van een date? Herken je bovenstaande valkuilen? Wat zijn of waren de belangrijkste redenen waarom jij maar geen dates wist te versieren? Jouw tips en toevoegingen zijn altijd welkom, dus laat een comment achter.