Reacties krijgen met je online dating bericht

Een groot probleem waar veel mannen tegen aanlopen en misschien jouw ook frustreert, is het lage aantal reacties op je eerste dating bericht. Misschien krijg je zelfs helemaal geen reacties.

Hier kunnen diverse oorzaken voor zijn, maar vaak is de belangrijkste reden dat je bericht gewoonweg niet interessant genoeg is. Dat is vaak helaas de realiteit. Er zijn maar weinig mannen die creatief met hun eerste bericht omgaan. Hierdoor lijken de meeste dating berichten die een vrouw ontvangt erg op elkaar.

De meeste berichten zijn oppervlakkig en saai

Beeld je eens in: je logt als vrouw in met het vooroordeel dat mannen je alleen willen voor je lichaam. En dan ontvang je 50 berichtjes die dat beeld bevestigen. Allemaal berichtjes met “Wauw wat ben jij knap!” of: “Jij hebt echt een mooie glimlach en bent ook erg mooi :)”.

statistieken dating berichtWanneer je elke dag tientallen dating berichten krijgt met deze strekking, dan gaat het vervelen. Veel mannen die wel haar profiel erbij betrekken, komen vaak ook saai over. Ook al speel jij in op haar profiel dan betekent dat niet automatisch, dat jouw dating berichtje ook interessant is en haar enthousiast maakt.

Je heb het weliswaar over haar uiterlijk en natuurlijk is het positief dat je haar profieltekst leest. Maar als jij de standaard saaie vragen gaat stellen, weet je haar ook niet te prikkelen. En dat is natuurlijk doodzonde, omdat je er veel tijd insteekt en niets terugkrijgt. Laat het haar voelen en niet horen.

Reacties krijgen op je dating bericht

Nu rest de vraag: hoe krijg je wel een reactie op je dating bericht? Om een goed online dating bericht te versturen, is het van belang dat jij je in de vrouw verplaatst. Jij moet verder kijken dan de meeste mannen. Stop met de simpelheid en probeer echt een connectie met haar te maken. Dit kan je zelfs doen ook als je niet per se op zoek bent naar een relatie.

Want bij een connectie raak je haar emotioneel en dit kan ook opwinding zijn. Hier is een voorbeeld van hoe jij verder gaat dan gemiddelde man. Stel je leest in haar profieltekst dat ze iemand wil ontmoeten die haar accepteert om wie zij is. En natuurlijk ben jij een man die dat doet!

Alleen de valkuil die de meeste mannen maken is in hun berichtje zetten dat ‘ie haar zal accepteren zoals zij is. Maar daarmee maak je nog niet een connectie. Want om haar emotioneel te raken moet ze door je bericht voelen dat jij iemand bent die dat doet. Dan zal zij echt geïnteresseerd raken omdat jij iemand bent die haar iets heel speciaals kan geven. Omdat ze het voelt en niet hoort en daar zit een groot verschil in.

Een manier om haar wel emotioneel te raken. Is door in je bericht jouw visie te geven. Of door te omschrijven hoe jij denkt dat zij zich voelt. Wanneer zij voelt dat iemand haar accepteert om wie zij echt is.

Want zij zal dan in het berichtje opgaan, herkenning vinden of zelfs merken dat jij het gevoel beter kan verwoorden dan zijzelf. En dat is super sterk, want ze hoort dan niet dat jij haar begrijpt en kan geven wat zij zoekt.

Zij ervaart en voelt dat jij haar begrijpt en kan geven wat zij zoekt. En welke vrouw zou niet op een man reageren die beter weet wat zij wil, dan zij zelf?!

Dus je zegt bijvoorbeeld: “Ik las je profiel en durf zelfs een stapje verder te gaan. Het is namelijk mooi wanneer iemand je niet alleen laat merken dat ‘ie je accepteert voor wie jij bent. Maar het wordt pas echt fantastisch wanneer jij merkt dat iemand jouw mega aantrekkelijk vindt om wie jij bent!”

Ga de diepte in

En dit zou je nog verder kunnen uitdiepen, afhankelijk van wat ze nog meer zoekt. Het kost misschien wat meer tijd, maar als je gewend bent om in deze stijl te schrijven en de moeite erin steekt heb je met minder berichten meer reacties.

En de reacties die je krijgt zullen intens zijn, waardoor het krijgen van een telefoonnummer ook makkelijker wordt omdat je haar erg geïnteresseerd hebt gemaakt. De investering is in het begin misschien wat meer, maar je zult wel met meer vrouwen in contact komen. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Succes met het schrijven van je eerste perfecte dating bericht waar vrouwen wél op reageren en laat weten of je de gewenste resultaten hebt geboekt. Heb jij nog tips voor een goed dating bericht, of weet je hoe je meer reacties op een dating bericht kunt genereren? Laat het ons horen!