Over Dating

Je hebt vast wel eens iemand over internet dating gehoord. Een boel mensen hebben er negatieve verhalen over, maar is het eigenlijk wel zo rampzalig? Men denkt dat datingsites vol staan met ‘vieze oude mannetjes’ die doen alsof hun leeftijd nog met een 2 begint, er zouden nauwelijks vrouwen te vinden zijn, en van afspreken komt het toch nooit.

Internetdating: wees reëel

Tot zover de vooroordelen. Maar eigenlijk gaat het op datingsites al jaren prima. Als je echt eens goed om je heen vraagt dan zul je zien dat bijna iedereen wel een of meerdere internetkoppels in z’n kennissenkring heeft. En ook die mensen zijn dolgelukkig met elkaar.

Internetdating is zeker niet voor lelijke mensen of voor mensen die ‘toch niemand anders kunnen krijgen’. Het is bij uitstek de plek voor mensen die in het normale dagelijkse leven niet zo snel hun ware liefde tegen het lijf zullen lopen, en daar kunnen diverse oorzaken achter zitten.

Modellen: zitten die nou echt op datingsites?

Er zal zeker een deel op de lijst van leden zijn die niet de knapste zijn, maar is dat in het dagelijkse leven ook niet zo? Er zijn maar weinig vrijgezelle fotomodellen, en toch verwachten we op internet wel dat iedereen er prachtig uitziet.

Een ander deel vindt het misschien lastig om in de kroeg of op een feestje een gesprek met iemand aan te gaan die hij of zij leuk vindt. Op internet is dat toch een stuk makkelijker; mocht je een blauwtje lopen dan kun je dat met één klik vergeten, en hoeft verder niemand er van af te weten.

Kortom: het is zeker geen verzameling lelijke mensen. Het is een grote groep mensen die op zoek is naar de liefde. En misschien ben jij dat ook wel! Helaas zijn er geen exacte, gecontroleerde cijfers over bekend internetdating, maar het kan bijna niet anders dan dat het aantal internetkoppels sinds de opkomst van de sociale media flink stijgende is. Misschien vind jij er ook wel de ware! Er zijn veel top datingsites te vinden, maar nog veel meer slechte sites. Let hier dus op.

Verschillende soorten datingsites

Op onze site vind je vooralsnog voornamelijk datingsites voor hoger opgeleiden. Dit zijn nu nog alleen Parship en Elite Dating. Ook Match4me en eMatching zijn datingsites voor hoog opgeleide vrijgezellen. Lexa is een grote internetdatingsite en altijd een veilige keuze. Pepper is wat jonger en “fris”, en vooral voor het RTL4 publiek dat weleens internetdating wil proberen bestemd. Dating komt hopelijk binnenkort met een Top 100 Dating Lijst. In deze ratinglijst met 100 datingsites zullen niet alleen Nederlandse sites een plek krijgen. Internationaal georiënteerde sites als Friendfinder en Be2 zijn namelijk ook populair.

Gratis Dating sites

Op het gebied van gratis dating (want bovenstaande sites kosten na een tijdje, als je berichten wilt versturen, wel geld) zijn er een aantal aanraders: Paiq.nl, Knuz.nl, Singlesplace.nl, nr1gratisdating.nl en Deeting.nl

Chat sites

Niet echt specifiek gericht op dating, al zul je er wel veel singles aantreffen: chatsites. Elk met hun eigen regels en wel of niet aanmelden. Chat Hotel is bijvoorbeeld een chatsite, maar er zijn er talloze.