Speeddaten

Een redelijk nieuwe trend in de wereld van het online daten is het begrip ‘speeddaten’. Bij speeddaten is het de bedoeling om binnen korte tijd een leuke date in de wacht te slepen.

Online Dating vs. Speeddating

Steeds meer mensen die niet zoveel zin hebben in internet-dating maar toch graag een date willen hebben kiezen voor speeddaten. Veel singles zijn het vluchtige van dating apps als Tinder en Happn moe. Sommigen kiezen dan voor een serieuze datingsite als Relatieplanet. Maar speeddaten is ook een interessante optie.

Hoe werkt speeddaten?

Vroeger bestond er ook een vorm van speeddaten. Dit ging toen echter op een andere manier in zijn werk. Vroeger maakten op één avond ongeveer 15 tot 30 mannen en vrouwen kennis met elkaar, voor elke date kregen elk paar steeds ongeveer 5 minuten.

Nadat deze 5 minuten waren verstreken, moest er worden door gewisseld door de man of de vrouw. Aan het eind van de avond mag vervolgens iedereen zijn of haar voorkeur aangeven voor een partner. Hieruit kan dan eventueel een serieuze serie dates ontstaan. En wellicht zelfs een relatie.

E-matching bijvoorbeeld is een datingsite voor hoger opgeleiden, maar organiseert ook diverse speeddating-avonden. Bekijk ze op e-matching.nl onder het kopje: ‘Speeddaten’. Aanmelden bij E-matching is kosteloos.

E-matching Speeddating Events

De Speetdate-avonden van e-matching zijn in samenwerking met BEAU-Events (Flitsdate), en vinden plaats in diverse grote (studenten)steden als Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht Er zijn leeftijdscategorieën om er voor te zorgen dat je (ongeveer) leeftijdsgenoten tegenkomt. Deze avonden zijn, net als e-matching zelf, bedoeld voor hoger opgeleide singles (HBO/WO) maar je wordt aan de deur niet naar je diploma gevraagd 😉

Op moment van schrijven kost een avond 29,99 euro (inclusief welkomstdrankje). Heb je onverhoopt geen match op die avond? Dan mag je nog een keer gratis terugkomen voor een speeddate-event.

Meer kans met speeddating?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om via het internet te speeddaten, echter gaat dit wel wat anders in zijn werk. 

Uit cijfers blijkt dat een gemiddelde speeddater ruim 91% kans heeft op een positieve match, de kans dat u een date vindt met speeddaten is dus aanzienlijk. Verder is het ook vrij opvallend dat over het algemeen genomen vrouwen meer kans hebben op een positieve speeddate, de mannen zullen dus net wat meer moeite moeten doen.

Het grote voordeel van speeddaten is dat u niet veel moeite hoeft te doen om een leuke date tot stand te kunnen brengen. Vaak kent u de andere persoon nog helemaal niet zo goed, daarom is de uiteindelijke date ook een stuk spannender.

website speeddaten
Op speeddaten.nl kunt u bijvoorbeeld aan een speeddate-event deelnemen.

Risico’s

Het risico bij speeddaten is dat u de ander slechts op het uiterlijk gaat beoordelen, juist omdat u nog niet zoveel van iemand weet. Daarnaast is de kans aanwezig dat bij de daadwerkelijke date blijkt dat u toch eigenlijk helemaal geen overeenkomsten heeft met de andere persoon, het kan dus vrij snel na de eerste speeddate alsnog mislopen.

Op het internet zijn veel succesverhalen te lezen over speeddaten, het is daarom zeker aan te raden om deze manier van online dating ook een keer te proberen. Snel daten is niet voor iedereen weggelegd, het kan daarom later blijken dat het toch niet echt in uw straatje past.

Websites voor Speeddaten

Er is een aantal datingsites die helpen bij het speedating. Vaak moet je van tevoren boeken, en dan zie je gelijk hoe veel singles je die avond gaat treffen.

– www.speeddaten.nl
– www.e-matching.nl (datingsite voor hoog opgeleiden met ook e-speeddate-events.
– www.flitsdate.nl
– www.10sec.nl
– www.speeddate.com
– www.speeddateavond.nl
www.aboutlove.nl | Speeddaten in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.
– www.loveborrel.nl | Single Events
www.singlespeeddate.nl | Speeddaten in Amsterdam en Rotterdam.

Als er andere sites zijn die avondjes organiseren waar je in een kort tijdsbestek een hoop leuke singles kunt leren kennen zal er een update voor bovenstaande lijst plaatsvinden. Tip: als je je inschrijft voor een dergelijk evenement, bereid je dan goed voor. Op het internet staan veel tips voor dit soort gelegenheden te vinden. Zoek je een ander evenement om singles te ontmoeten? Dit hoeven niet altijd dating-events te zijn. Klik hier voor andere leuke evenementen in Nederland.

Ervaringen met Speeddating

Hier bij get-a-date zijnde natuurlijk benieuwd naar jullie speeddate-avonturen. Als jij al eens bij zo’n avond bent aangeschoven dan nodigen we je van harte uit je ervaring te delen. Door welk bedrijf was je speeddate-avond georganiseerd? Verliep alles naar wens, of was het toch wat awkward allemaal? Laat gelijk ook even weten wat de locatie en bijvoorbeeld de man-vrouw-verhouding was.